fbpx

Masia Can Canal

la casa

Del Segle XVI al XXI

La primera referència escrita de la masia és d’un document censal que data de 1545. La masia es coneix popularment com a Can Canal o Mas Canal. Construïda al voltant del segle XVI i ampliada posteriorment, la masia ha estat reformada pels aclamats arquitectes Santiago Roqueta i Pilar Cos, en una reforma que conjuga tradició i modernitat per dotar de la màxima comoditat els nostres hostes.

ESPAIS

Interiors

Gaudeix de l’escalf dels nostres espais comuns. Cuina, menjador i àmplies sales on llegir, descansar o compartir moments amb la família a la vora del foc.

La Sala d’Estar

Sabem que quan fa fred, el que més ve més de gust és seure en un racó i devorar un llibre mentre gaudeixes d’un cafè o jugar a jocs de taula amb els amics o la família. És per això que hem equipat una de les sales del pis de dalt com a espai de sofàs i biblioteca perquè puguis venir aquí a desconnectar després d’un dia d’activitats.

La Cuina

Presidida per una bonica llar de foc que encenem a l’hivern i una taula massissa de gairebé quatre metres de llargada, original de la masia i completament restaurada. Aquí cuinem, servim el bufet d’esmorzar o els coffee breaks per estades d’empresa. Gaudiràs de productes locals i ecològics preparats amb delicadesa per nosaltres.

El Coworking

Hem equipat una de les sales de la planta superior amb vàries taules i còmodes cadires. Com en tota la casa, aquest espai disposa d’internet per wifi. Pots reservar aquest espai gratuïtament quan t’allotgis o pots reservar-lo separadament si no t’hosteges amb nosaltres.

El Hall

És l’espai que organitza la planta baixa de la casa. Va ser construït el 1842 i la seva coberta arquejada a base de peces ceràmiques és especialment majestuosa. Aqui disposem d’un honesty bar, on et podràs servir un suc ecològic o la cervesa artesana de la zona. També és un espai multifuncional i pot transformar-se per acollir un àpat de celebració.

ESPAIS

Exteriors

A Paratgea podràs viure la natura, esmorza a la terrassa, relaxa’t a l’espai chill out, gaudeix del nostre hort ecològic, fes una passejada pel bosc de la finca o refresca’t a la nostra piscina

L’Era

A la façana sud de la casa trobem l’era, una plaça plana i, en aquest cas completament pavimentada, on es feien les activitats del camp que necessitaven de molt espai, com separar el gra de la palla. Avui dia, l’era està preparada perquè puguis seure a prendre un vermut o un cocktail mentre gaudeixes d’una bonica posta de sol. En aquesta mateixa plaça també trobem un petit i acollidor chill-out.

La Piscina

Aquest és l’espai central de la casa a l’estiu. Lleugerament apartada de l’era per tal d’assegurar calma i tranquil·litat a la resta d’hostes, aquí podràs gaudir d’un bany mentre observes la natura que ens rodeja. La piscina disposa d’una zona poc profunda per a nens i de vàries gandules on prendre el sol.

El Camp i les Oliveres

A continuació de la piscina, situats en un extrem de la petita vall on es troba la casa, l’antic camp de pastures és avui una esplanada plena de flors en primavera on poder jugar, organitzar activitats o, inclús, muntar un envelat per celebracions o casaments. Està delimitat, en un dels costats, per una renglera d’oliveres i que proporcionen ombra.

Les Gallines

Tenim 6 gallines ponedores i un gall que són la delícia dels visitants més joves, que sovint ens acompanyen a portar-los el menjar. Ens donen ous diàriament i consumeixen alguns dels residus orgànics que la casa genera. Durant els dies de bon temps no t’estranyis trobar-les passejant tranquil·lament pel camp i no et preocupis pel cant del gall, no et despertarà de matinada.

L’Hort

El centre de l’alimentació de la casa. Ens proporciona allò més adequat a cada moment de la temporada. Tomàquets, carbassons, mongetes, pebrots, etc. broten cada any d’aquestes terres. Depèn de l’època que ens visitis, podràs gaudir d’algun dels productes que obtenim de l’hort. També tenim plantats varis fruiters que ens donen nespres o prunes delicioses.

El Bosc

La masia està envoltada d’un bosc d’alzines de 19 hectàrees que podràs recórrer a peu o en bicicleta. Existeixen vàries excursions des del mateix allotjament que et permetran conèixer el Parc Natural del Montnegre-Corredor i visitar llocs emblemàtics. Pels més petits, es poden fer petites excursions a peu amb poc desnivell que els permetran descobrir el bosc o observar els animals que l’habiten.

Les Habitacions

A les nostres habitacions amb bany propi podràs gaudir de la màxima comoditat i intimitat.